Obavljena vanredna dezinfekcija Bolnice /VIDEO/

Zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Grada Bijeljina danas je izvršena vanredna dezinfekcija u bolničkom krugu i prostorijama bolnice „Sveti Vračevi“. Dezinfekciju je sprovela Republička uprava Civilne zaštite Republike Srpske.

Situacija u bijeljinskoj Kovid bolnici je izuzetno teška kažu u menadžmentu bolnice.Kapaciteti su gotovo popunjeni, pa je izvršena reorganizacija prostora, a nabavljena je i dodatna oprema.

Nepovoljna epidemiološka situacija u Bijeljini osim strogog pridržavanja svih mjera lične zaštite, zahtjeva i da se ponovo izvrši dezinfekcija kako javnih površina i stambenih objekata tako i zdravstvenih ustanova u gradu. U bijeljinsku bolnicu danas su stigle ekipe Specijalizovane jedinice zaštite i spasavanja za dezinfekciju Republičke uprave civilne zaštite.

Dezinfikovali su bolnički krug i prostorije bolnice. Maksimović naglašava da su zdravstveni radnici posljednja linija odbrane i apeluje na poštovanje preporučenih mjera jer je prevencija kaže u ovom momentu veoma bitna.

Bijeljinska bolnica zbrinjava pacijente iz pet lokalnih zajednica ove regije, Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Pelagićeva i Donjeg Žabara, pa će se kaže Maksimović nakon izvršene dezinfekcije zaposleni u bolnici ali i stanovnici ovih lokalnih zajednica osjećati sigurnije.

Naglasio je da će ovakve aktivnosti u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske biti nastavljene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *