Obavezna zimska oprema, kazne rigorozne /VIDEO/

Od danas je u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme, bez obzira na vremenske uslove, za sva motorna vozila. Kazne za neposjedovanje zimske opreme kreću se od 40KM do 500 KM.

U zimskom periodu, niske temperature I česte I obilne padavine izuzetno nepovoljno utiču na motorna vozila, posebno kada su intenzivnije u upotrebi. Od prvog novembra do prvog aprila svake godine, na osnovu pravilnika Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, stupa na snagu obavezno posjedovanje I korištenje zimske opreme za sva motorna vozila, a pored toga potrebno je I neophodno adekvatno pripremiti svoje vozilo za nadolazeće vremenske uslove.

Samo stavljanje zimskih guma i posjedovanje zimske opreme nije dovoljno za sigurno i ugodno korištenje automobila i drugih vozila u zimskim uslovima koji u našoj zemlji mogu biti vrlo zahtjevni.

Da se sve uradi u posljednji čas, trend je koji nerijetko oslikava vozače u našoj državi, iako svi preporučuju opreznost I bezbjednu voznju na putevima, već sa prvim danima stupanja na snagu Zakona o obaveznoj zimskoj opremi dešavaju se prekršaji, koji se sankcionišu novčanim kaznama.

Pitali smo I građane Bijeljine, da li su spremili vozila već sa prvim novembrom.

Na ulicama našeg grada susreli smo se i sa prolaznicima koji žive u drugim državama, kod njih postoje druga pravila, ali I novčane kazne koje su znatno rigoroznije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *