O lokalnom planu akcije u oblasti invalidnosti /VIDEO/

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom grada Bijeljina „KOLOSI“ organizovala je  prvu radionicu na izradi nacrta dokumenta -Lokalni plan akcije u oblasti invalidnosti grada Bijeljina za period  2021-2023.

Ova aktivnost je podržana kroz projekat „Zajednica različitih, ali ravnopravnih građana“ uz finansijsku podršku Evropske unije,  zahvaljujući partnerstvu Koalicije KOLOSI“ sa implementatorom projekta Organizacijom amputiraca Banja Luka UDAS i njegovim partnerima na projektu Helsinškim parlamentom graćana Banja Luka i Udruženjem građana Nešto više.

Na inicijativu Koalicije „KOLOSI“ od strane Gradonačelnika Grada Bijeljina zvanično je imenovana  mješovita radna grupa od 14 članova koju čine predstavnici Grada Bijeljina, Centra za socijalni rad Bijeljina, Doma zdravlja Bijeljina, Zavoda za zapošljavanje RS – Filijala Bijeljina kao i predstavnici organizacija osoba sa invaliditetom članica koalicije „KOLOSI“.

Radna grupa će raditi  na izradi Lokalnog plana akcije u oblasti invalidnosti. Cilj projekta koji će trajati tri godine  je da podigne kvalitet života osoba sa invaliditetom. Članovi radne grupe trebalo bi da završe aktivnosti u narednih mjesec dana nakon čega bi dokument trebao da prođe i skupštinsku proceduru.

Lokalne zajednice mogu mnogo toga učiniti na izradi ovog dokumenta jer je njihova uloga od suštinske važnosti.

U Koaliciji “Kolosi” ističu da je irada ovog dokumenta od velike važnosti.

Procjenjuje se da u EU živi oko stotinu miliona osoba sa invaliditetom. BiH nema zvaničnu statistiku, ali podaci sa posljednjeg popisa stanovništva pokazuju da u ovoj zemlji živi oko 8 % osoba sa invaliditetom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *