Ulična akcija povodom dana borbe protiv side /VIDEO/

Povodom međunarodnog dana borbe protiv HIV/AIDS-a, Aktiv mladih GO Socijalističke partije Bijeljina i ove godine na platou ispred Narodne bibliotke „Filip Višnjić“ simboličnom akcijom i pod sloganom „Volim druge-volim sebe“ obilježio je ovaj važan datum.

Ovogodišnji Svjetski dan borbe protiv AIDS-a  poziva zemlje da pojačaju svoje napore na postizanju zdravijeg društva, što se odnosi i na  globalnu solidarnost i zajedničku odgovornost.

Mora postojati globalna solidarnost i zajednička odgovornost kako bi se osiguralo da nijedan pojedinac, zajednica ili država ne zaostane u pristupu zdravstvenim potrebama koje spašavaju život, osnovna je poruka povodom Međunarodnog dana borbe protiv AIDS-a.

Uličnom akcijom u centru grada u Aktivu mladih Gradskog odbora Socijalističke partije Bijeljina ukazali su danas na važnost očuvanja seksualno-reproduktivnog zdravlja.

Svjetska zdravstvena organizacija je ističe Mijić skrenula pažnju, da su najugroženiji muškarci između 30 i 40 godina, ali ispostavilo se da od ove bolesti nisu pošteđeni ni drugi, pa je važno da svi brinemo o svom zdravlju.

U Republici Srpskoj u proteklih godinu dana prijavljen je jedan novi slučaj zaraze HIV-om, kao i tri smrtna slučaja oboljelih od AIDS-a /side/, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.U navedenom periodu nije prijavljen nijedan slučaj oboljelih od side, dok je muškarac novi registrovani HIV pozitivan, a način prenosa infekcije je homoseksualni, a riječ je o importovanom slučaju, navode u Institutu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *