Nurkić prozvao ministra Šeranića, ali dobio samo negativne reakcije

Košarkaš Portland Trejlblejzersa Jusuf Nurkić prozvao je ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića i svojim komentarom izazvao mnogo negativnih reakcija na internetu.

Nurkić se oglasio povodom izjave ministra Šeranića koji je rekao da u FBiH ima 29 zaraženih osoba virusom korona, a devet u Srpskoj, te da je Republika Srpska sa FBiH postigla dogovor da će “svakog dana u turnusu od po jednog sata zaražene osobe biti sprovedene prema Federaciji”.

“Čije državljanstvo imaš ministare moj, ti i politika niste dobar spoj, al’ šta te briga, dok je ovaca veliki broj, važno je da punom parom radi stranački stroj”, napisao je Nurkić u stihu u objavi na svom Tviter nalogu.

Umjesto da u doba krize pomogne svojoj zemlji, Nurkić svojom objavom bespotrebno doprinosi dizanju tenzija, a njegov potez je naišao na velike osude u Republici Srpskoj.

Nakon sramne objave Nurkića reagovao je i Igor Dodik, predsjednik KK “Igokea”.

“I poslije se čude što ne navijam za BiH. Kad imaš nekog u reprezentaciji poput Jusufa jednostavno te je sramota. U ovakvoj situaciji pokazivati da nekog mrziš. Jadno”, napisao je Igor Dodik na Tviteru.

Posljednjih dana ministar Šeranić je dobijao niz pohvala i iz Republike Srpske i iz FBiH za svoj rad, mnogi su ga nazvali i “herojem našeg doba”, čovjekom koji svojim nastupom uliva povjerenje, pravi čovjek na pravom mjestu i slično.

Očigledno da je Nurkić jedan od rijetkih koji je pokušao da omalovaži trud, znanje i nesebično zalaganje ministra Alena Šeranića.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prošle godine je uputio pismo podrške košarkašu Nurkiću i poželio mu brz oporavak nakon teške povrede koja ga je odvojila od parketa.

Dodik je tada naglasio da izuzetno cijeni Nurkićevu igru, i poželio mu uspješan oporavak.

“Izdrži majstore, svi smo uz tebe. Očekujemo te ponovo na košarkaškom terenu, očekujemo tvoje briljantne igre, jer ti još nisi pokazao sve što možeš i umiješ”, poručio je Dodik.

Treba znati i biti čovjek u svim situacijama. Nurkiću očigledno to nije jača strana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *