Novi „Despoti“ spremni za MUP Republike Srpske

Tehnički remont Bratunac /TRB/ obilježiće danas krsnu slavu kompanije Mitrovdan  i tim povodom biće prezentovana nova specijalizovana oklopna vozila „Despot“ proizvedena za potrebe  Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Slava kompanije biće obilježena  uz najuži krug zvanica u skladu sa mjerama zaštite od virusa korona koje je propisao Republički štab za vanredne situacije.

Generalni direktor i većinski vlasnik TRB-a Slaven Ristić rekao je ovim povodom da se kompanija  i u otežanim uslovima poslovanja zbog pandemije virusa korona  trudi da zadrži postignuti nivo i standarde proizvodnje, da nije smanjivala broj radnika i da su se dodatno aktivirali da se pronađu nova tržišta i novi poslovi, kako bi se što  bezbolnije prošlo kroz aktuelnu situaciju.

On je naveo da pogon za proizvodnju upaljača „Iskra“, koji je otvoren pošle godne na dan slave, veoma uspješno posluje, da do kraja godine treba da  bude isporučeno 10.000 od 15.000 dogovorenih  upaljača u Egipat, da su dogovoreni novi poslovi sa jednom grčkom državnom kompanijama, te da je uspostavljena dobra saradnja sa kompanijom iz Srbije u istoj oblasti.

„Za nas su ljudi kapital i kao i svake godine i ove će biti dodijeljene novčane nagrade istaknutim pojedincima,kao i svim radnicima koji su u toku godine dobili prinove, pored poklon paketa i duple plate. Ove godine to je 12 radnika i mi smo ponosni na njih“, rekao je Ristić.

Kompanija TRB u Bratuncu zapošljava 252 radnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *