Njemačke prijateljice noći traže pravdu, koronavirus ih tjera u ilegalu

Bordeli u cijeloj Njemačkoj zatvoreni su skoro već četiri mjeseca zbog pandemije. Radnice u prostituciji i vlasnice i vlasnici bordela više nemaju razumjevanja za ovu mjeru te su održali protest.

Život konačno mora da se vrati u bordele – sa tim zahtjevom su u subotu uveče stotine radnica u prostituciji i vlasnika bordela izašli na protest u četvrt crvenih fenjera u Hamburgu.

Na nekima od transparenata je pisalo: „Mi smo profesionalci za higijenu“ i „Seksualni rad ne smije da ode u ilegalu zbog korone“.

„Odlično je što se mladi ljudi politički angažuju za ovu stvar“, rekla je Johana Veber iz strukovnog udruženja erotskih i seksualnih usluga. Prema njenim riječima, dugo su imali razumjevanja, ali ga više nemaju – pogotovo jer je u susjednim zemljama ponovo omogućen rad bordela.

„U Švajcarskoj je prostitucija već četiri nedjelje ponovo dozvoljena i nije bilo slučajeva koronavirusa u vezi sa posjetama bordelu“, naglašava Veber. U Holandiji stvari ponovo funkcionišu od početka jula. U Austriji takođe, doduše uz obavezno nošenje maske.

Nerazumjevanje vlada i jer su, kako kažu, dozvoljene druge usluge koje zahtjevaju tjelesnu blizinu, poput masaže, posjeta sauna ili tetoviranja.

U Njemačkoj ima 33.000 registrovanih seksualnih radnica. Ipak, vjeruje se da je i dalje mnogo više ilegalne prostitucije pa se procjenjuje da se ukupno oko 400.000 žena bavi ovim poslom. Većina potiče iz istočne Evrope, mnoge su žrtve trgovine robljem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *