Nije usvojen Izvještaj o radu AD “Vodovod i kanalizacija“ /VIDEO/

Nakon ljetne pauze svom radu su se vratili odbornici Gradskog parlamenta u Bijeljini. Podržali su niz prijedloga odluka, ali je bez odborničke podrške ostao izvještaj o radu preduzeća “Vodovod i kanalizacija” za prošlu godinu. Na redovnoj sjednici danas i predstavnici poljoprivrednih udruženja, jer Skupština Grada Bijeljina razmatra danas aktuelno stanje i probleme u poljoprivrednoj proizvodnji.

Najveću diskusiju među odbornicima izazvali su i danas izvještaji o radu lokalnih preduzeća za prošlu godinu. Zbog iskazanog gubitka u iznosu od 1,6 miliona maraka, skupština nije usvojila prošlogodišnji izvještaj preduzeća “Vodovod i kanalizacija.

Plan rada bijeljinskog preduzeća Vodovod i Kanalizacija za ovu godinu dobio je odborničku podršku

Osim izvještaja o radu za prošlu sa planom rada za ovu godinu Skupština je usvojila i plan sistemskih mjera za stabilizaciju preduzeća “Gradska toplana”.

Nakon što je Skupština Grada Bijeljina Toplani ranije dala jasnu podršku stanje je daleko bolje nego što je bilo, kažu u rukovodstvu ovog preduzeća.

Usvojen je i izvještaj o radu bijeljinskog preduzeća Komunalac, uz niz odborničkih prijedloga i sugestija.

Današnjoj sjednici Skupštine Grada na kojoj se našla i informacija o stanju i aktuelnim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji nije prisustvovao gradonačelnik Bijeljine, pa su novinari odbornike koji su se obratili medijima pitali za komentar.

Prvi radni dio 15. sjednice Skupštine Grada obilježilo je usvajanje niza odborničkih inicijativa i prijedloga odluka koje za cilj imaju poboljšanje života građana Bijeljine. Odbornici su podržali i odluku koja će doprinjeti tome da Vrtić u Patkovači dobije upotrebnu dozvolu. Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević podnio je inicijativu za postavljanje spomen-biste u centru grada dječaku Slobodanu Stojanoviću, koji je svirepo ubijen u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, što je jednoglasno podržano u Gradskom parlamentu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *