Đurđević: Omogućeno rješavanje upotrebne dozvole za vrtić u Patkovači

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da su odbornici danas usvojili odluku o zamjeni nepokretnosti koja će doprinijeti rješavanju problema upotrebne dozvole za vrtić u naselju Patkovača.

Đurđević je naveo da je usvojen Prijedlog odluke o zamjeni nepokretnosti grada Bijeljina i “Telekomunikacije” Banjaluka /”M:tel”/ i doprinijeće da vrtić u Patkovači dobije upotrebnu dozvolu, s obzirom na to da je dio parcele ove kompanije ušao u tu parcelu na kojoj se nalazi vrtić i da je to bio problem.

“Već dvije godine, i pored svih donacija, pa i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, nismo imali mogućnost da otvorimo taj vrtić”, rekao je Đurđević novinarima.

On je naveo da se i krenulo u pravcu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju nove ulice u gradu koja će ići od Ravne Gore do puta kod manastira Svete Petke.

“To je novi pristup naselju Ravna Gora, što je veoma važno, jer ovo ogromno naselje ima samo jedan prilaz”, istakao je Đurđević.

On je naveo da su odbornici danas usvojili sve odluke dostavljene iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove koje se tiču imovinsko-pravnih pitanja, uz određene sugestije.

Đurđević je kao primjer naveo sugestiju da u industrijskoj zoni nema preprodaje parcela, s obzirom na to da grad Bijeljina daje dosta pogodnosti, jer su se pojavljivali slučajevi da investitor otkupi parcelu pa je preproda.

On je naveo da je danas usvojen i Prijedlog odluke o usvajanju vizije razvoja mjesnih zajednica u gradu Bijeljina, nakon čega će biti usvojen Akcioni plan razvoja mjesnih zajednica.

“Na sjednici se našao i niz izvještaja i planova lokalnih preduzeća, prije svega `Gradske toplane`, potom `Komunalca`, te izvještaj o poslovanju `Vodovoda i kanalizacije` za 2021. sa planom za ovu godinu”, rekao je Đurđević i dodao da je evidentno da, iako je usvojen izvještaj o radu, u “Gradskoj toplani” postoji problem neodrživosti ovog preduzeća.

Đurđević je rekao da je izvještaj “Komunalca” Bijeljina dobio podršku, ali da izvještaj “Vodovoda i kanalizacije” nije usvojen, prije svega zbog gubitka od 1,6 miliona KM.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *