Nije bilo nepravilnosti na pumpi “Nešković”, slijedi nova kontrola

Nadležne inspekcije tokom redovnih kontrola nisu utvrdile nijedan propust na benzinskoj stanici “Nešković” u Šepku, kod Zvornika. Republički inspektor za zaštitu od požara obaviće pregled. Kako bi provjerio da li je od tada došlo do nekih promjena, rečeno je Srni u Inspektoratu Republike Srpske.

U Inspektoratu su istakli da nadležno tužilaštvo u vezi sa jučeršanjom nesrećom vodi postupak. U koji su po naređenju tužioca uključeni svi potrebni organi.

U Inspektoratu su naveli da je Republička inspekcija za zaštitu od požara u toku godine obavila redovnu kontrolu na benzinskoj stanici “Nešković” u Šepku, te da su inspektoru predočene sva neophodna rješenja, saglasnosti, upustva i uvjerenja koja se tiču odobrenja za rad, rukovanja zapaljivim tečnostima i gasovima i zaštitu od požara.

“Kada je riječ o mjerama zaštite sredstava i opreme za gašenje, nisu utvrđene nepravilnosti. Pregled i ispitivanje gromobranskih instalacija na objektu nije bio izvršen u propisanom roku. A to je učinjeno poslije naloga inspektora”, dodali su u Inspektoratu.

Navedeni rezervoar zadovoljava odredbe Pravilnika

Republička tehnička inspekcija, kako je navedeno, obavila je pregled i ispitivanje stabilnih posuda pod pritiskom u eksploataciji i uvidom u dokumentaciju utvrdila da je ovlaštena firma izvršila servisiranje sigurnosnih ventila na rezervoaru i pretakalačkom mostu sa rokom važenja do 11. februara 2020. godine.

“Na osnovu predočene atestno-tehničke dokumentacije, rezultata spoljašnjeg pregleda, instalacije i opreme ugrađene na rezervoar konstatovano je da navedeni rezervoar zadovoljava odredbe Pravilnika o tehničkim normativima za stabilne posude pod pritiskom i Pravilnika o izgradnji postrojenja za TNG i pretakanju TNG-a”, istakli su u Inspektoratu Srpske.

Jedno lice je smrtno stradalo u jučerašnjoj eksploziji na benzinskoj pumpi “Nešković” u Šepku, dok je sedam povrijeđenih dovezeno u bolnicu u Zvorniku, a jedno u bolnicu u Loznici.

Policiji je u 10.40 časova prijavljeno da je automobil udario u aparat za točenje goriva, te da je potom došlo do eksplozije. Objekat pumpe i nekoliko vozila u potpunosti je izgorjelo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *