Mićić: Sledeće godine značajna ulaganja u putnu infrastrukturu /VIDEO/

U obraćanju pred građanima, gradonačelnik Bijeljine je podsjetio na projekte koji su završeni u ovoj godini, ali i one čija je realizacija u toku, a koji će uticati na bolji život stanovništva ovog kraja Srpske.

Pohvalio se izgradnjom kanalizacione mreže, u koju je uloženo 85 miliona maraka. Kao prioritet izdvoio je gasifikaciju grada istakavši da je do sada postavljeno 320 kilometara gasovodne mreže, te da je izgradnja gasovoda od Bijeljine do Šepka koštala 30 miliona evra.

Pohvalio je prvi čovjek Bijeljine i projekte koje je grad realizovao u saradnji sa Vladom Srpske kao što je sistem navodnjavanja u Donjem Crnjelovu i najavio mogućnost izgradnje sistema i sa druge strane kanala Dašnica.

Naglasio je da će izgradnja auto-puta kroz Semberiju uticati na mnoge promjene u gradu. Drinski nasip je kaže Mićić projekat nad projektima i od strateške važnosti kako bi Bijeljina u potpunosti bila zaštićena od poplava.

Jedno od pitanja odnosilo se na asfaltiranje puteva u semberskim selima, pa je gradonačelnik obećao da će u narednoj godini zajedničkim sredstvima Gradske uprave i mještana biti urađeno više na uređenju putne infrastrukture u gotovo svim mjesnim zajednicama.

Interesovalo je građane da li ima mogućnosti za sniženje komunalnih taksi, dok su neki od učesnika Foruma pitali da li je u planu izgradnja vodovodne mreže od Modrana do Suvog Polja. Dobili su odgovor. Osim toga što trenutno nisu planirana sredstva u budžetu za ove namjene, mali je i interes ljudi za realizaciju ovog posla, kažu u Gradskoj upravi.

Jedno od pitanja građana upućeno gradonačelniku, bilo je i postoji li šansa da se koriguje trasa auto-puta.

Odgovarajući na pitanje Hoće li proraditi Šećerana i ko stopira rješenje problema, Mićić je rekao da u ovom slučaju grad nije nadležan, ali su u lokalnoj vlasti zainteresovani da nekadašnji privredni gigant, kao što je Šećerana ponovo radi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *