Nevrijeme nanijelo štetu u Lukavcu i Gračanici

Šire područje Tuzlanskog kantona u poslijepodnevnim satima zahvatilo je nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom.

Trenutno je najteža situacija u Lukavcu i Gračanici gdje je u nekoliko prigradskih mjesnih zajednica voda prodrla i u stambene objekate, a uništena je i putna komunikacija.

foto: avaz.ba

Nakon obilnih kišnih padavima za veoma kratko vrijeme došlo je do izlijevanja vodotoka na području Lukavca, voda je prodrla u stambene objekte, a uništena je i određena putna infrastruktura, prenosi Klix.

– Na sjeverozapadnom dijelu opštine u pet mjesnih zajednica (Kruševica, Berkovica, Gnojnica te Gornja i Donja Dobošnica) došlo je do veoma obilnih padavina u relativno kratkom periodu. Intenzitet poplava je bio veći nego 2014. godine. Imamo zahvaćenih objekata, oštećenih mostova, mnogo je nanosa na putu.

Ekipe su na terenu, saniraju se posljedice i zbrajaju štete – kazao je za Klix načelnik Lukavca Edin Delić.

Teška situacija je i na području Gračanice, gdje je voda potopila automobile, a poplave su zabilježene i u stambenim objektima.

– Na svu sreću nije došlo do izlijevanja Spreče. Problem su stvorile rječice na dijelovima Gornje i Donje Miričine te u Orahovici. Za 15 minuta je sve bilo pod vodom, ekipe su trenutno na terenu. Štete su prilično velike, a sva sreća je da se voda povlači – kazao je Nusret Helić, gradonačelnik Gračanice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *