Nepovoljna epidemiološka situacija, pojačan rad kontrolnih organa u dane praznika /VIDEO/

658 novozaraženih i 21 smrtni slučaj, bilans je virusa korona u BiH u protekla 24 časa.U Srpskoj je od korone oboljelo još 196 osoba, prijavljeno je i 11 smrtnih ishoda. U protekla 24 časa u Bijeljini je registrovano 26 novih slučajeva pozitivnih na virus korona.

Na liječenju u bijeljinskim kovid bolnicama trenutno su 62 pacijenta, od kojih dvije trećine ima tešku kliničku sliku, a na respiratorima je 11 bolesnika. U toku jučerašnjeg dana bilo je pet prijema, stanje u kovid bolnicama je nešto stabilnije u odnosu na prethodni period, ali je broj bolesnika sa teškom kliničkom slikom i dalje zabrinjavajući, saopštio je Krizni štab Bolnice.

Zasijedao je danas i Gradski krizni štab, ocijenjeno je da je epidemiološka situacija u gradu nepovoljna i upućen je apel građanima da se u novogodišnjoj noći i tokom predstojećih praznika strogo pridržavaju epidemioloških mjera i da praznike dočekaju u krugu porodice.

A da bi se spriječilo širenje zaraze, sprovođenje epidemioloških mjera na terenu rigorozno će u prazničnim danima kontrolosati komunalna i opšta policija te gradska i republička inspekcija.

Pod lupom nadležnih su i apartmani, vikendice, te iznajmljeni stanovi jer prema informacijama kojima raspolažemo kaže Draganić veliki broj ovih smještajnih kapaciteta u gradu je izdat i planirana je organizacija žurki.

Tokom 2020. godine Gradski štab za vanredne situacije zasijedao je 83 puta, što je više u odnosu na godinu katastrofalnih poplava, kada je održano oko 60 sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Bijeljine pohvalio je rad svih nadležnih institucija tokom godine pandemije virusa korona i nesebičan angažman zdravstvenih radnika i inspekcijskih organa. Prioritet će poručuje i u narednom periodu biti zaštita zdravlja stanovništva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.