Gradonačelnik Petrović: Gradska uprava biće kuća svih građana /VIDEO/

Nedopustivo je da još uvijek u Bijeljini nisu usvojeni budžet i rebalans budžeta , da sjednica gradskog parlamenta nije održana dva mjeseca te da se vrše određena imenovanja koja nisu u skladu sa zakonom , poručeno je sa danas održane pres konferencije novog gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića i koalicionih partnera.

Petrović je rekao da je danas primio sertifikat za osvojeni mandat gradonačelnika Bijeljine te da će primopredaja dužnosti biti obavljena u zakonskom roku od osam dana.

Osvrnuo se i na rad pojedinih javnih preduzeća čiji je grad osnivač istakavši da su uočene određene nepravilnosti u pogledu unutrašnje sistematizacije i povećanja  broja radnih mjesta.

Slaviša Marković , bivši predsjednik Skupštine grada Bijeljina izjavio je da je dobio  sudsku presudu kojom se vraća na čelo gradskog parlamenta, jer je utvrđeno da je nelegalno smijenjen sa mjesta predsjednika Skupštine.

On je rekao da će budžet grada pretrpjeti veliku štetu po osnovu isplate plata funkcionerima koji su nelegalno smijenjeni sa funkcija , te da će šteta biti i zbog neusvajanja budžeta grada koji je po Zakonu o fiskalnoj odgovornosti trebao biti usvojen u ovoj kalendarskoj godini. U suprotnom prelazi se na privremeno finansiranje Grada.

Marković je najavio da će sazvati konstitutivnu sjednicu gradskog parlamenta u zakonom predviđenom roku od 30 dana od dana proglašenja izbornih rezultata.

Narodni poslanik Tomica Stojanović rekao je da će svi započeti projekti u Gradu biti nastavljeni jer se Bijeljina mora razvijati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *