“Nema funkcionisanja institucija bez Srba i Hrvata” /VIDEO/

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije održana zbog nedostatka kvoruma. Za zakazivanje ove hitne sjednice saglasnost nisu dali predstavnici ni srpskog niti hrvatskog naroda.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić rekao je, da je iznenađen odlukom HDZ-a BiH da ovaj put bojkotuje zasjedanje sa važnim dnevnim redom. Ocijenio je da je na političkoj sceni “planski bojkot rada parlamenta BiH”. Šef Kluba poslanika SDP-a BiH Nermin Nikšić današnje otkazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma označio je kao “demonstraciju neodgovornog odnosa”.

Neučestvovanje srpskih i hrvatskih poslanika na hitnoj sjednici značajna je politička poruka da nema funkcionisanja institucija BiH bez predstavnika srpskog i hrvatskog naroda, ocijenila je Snežana Novaković Bursać.

Mirko Šarović kaže da je Zvizdić sam usaglasio dnevni red današnje hitne sjednice i doveo sve u neprijatnu situaciju, a već kako je rekao postoje inicijative i da se zakaže nova hitna sjednica.

Za zakazivanje ove hitne sjednice saglasnost nisu dali predstavnici ni srpskog niti hrvatskog naroda.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *