Nema dodatnih mjera, naručeno više od 1,2 miliona vakcina

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Doboju da u BiH neće biti dodatnih mjera kojima bi bilo ograničeno kretanje i zabranjen rad privrednih subjekata, te da je do sada naručeno 1,23 miliona vakcina protiv virusa korona.

Tegeltija je, nakon sastanka o trenutnoj epidemiološkoj situaciji prouzrokovanoj širenjem virusa korona, rekao da je epidemiološka situacija takva da su postojeće mjere dovoljne da pandemija bude održana pod kontrolom.

On je istakao da je posljednje dvije sedmice evidentna stabilizacija broja zaraženih virusom korona, te zahvalio građanima što su odgovornim ponašanjem tome doprinijeli.

“Zdravstveni sektor je i dalje pod pritiskom, ali spreman da prihvati sve kojima je potrebna njega”, rekao je novinarima Tegeltija.

Sastanku su prisustvovali premijeri Republike Srpske Radovan Višković i Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić, te ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez, kao i predstavnik Brčko distrikta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *