“Neće biti “povorki ponosa”, zakonski će odgovarati svi koji su počinili nasilje” /VIDEO/

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, povodom sinoćnjeg napada na aktiviste “Bh. povorka ponosa”, rekao je da osuđuje svaku vrstu nasilja. Svako ko ugrožava javni red i mir treba biti kažnjen, izjavio je predsjednik Srpske.

Povodom incidenta u kojima je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo aktiviste “BH povorke ponosa” gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković za RTRS je izjavio da osuđuje nasilje, ali i ovakav način aktivizma i da ta ideologija dolazi iz Sarajeva. Kaže da je za Sarajevo privatljivo okupljanje oko “Povorke ponosa”, a da mi u Srpskoj gajimo druge vrijednosti.

Svako ko ugrožava javni red i mir treba biti kažnjen, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik nakon što je sinoć u Banjaluci više osoba napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred prostorija nevladine organizacije u Krfskoj ulici. Banjaluka nije grad koji može da razumije i prihvati takvu vrstu organizovanja, kaže Dodik.I dodaje da su oni već bili upozoreni kako nije bezbjedno da se okupe ali su to ipak uradili.

Podsjetimo, jednoj osobi je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjaluci zbog povreda koje je zadobilo u napadu na grupu građana.Predstavnici Evropske unije u BiH osudili su napad na aktiviste “BH Povorke ponosa”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *