“Ne zaboraviti ko je bio žrtva, a ko zločinac u Starom Brodu” /VIDEO/

U Starom Brodu i Miloševićima kod Višegrada sutra i u subotu, 28. maja, biće obilježeno 80 godina od stradanja više od 6.000 Srba Sarajevsko-romanijske regije, koje su na monstruozne načine ubile ustaše Jure Francetića, a cilj je da se na zaboravi ko je bio žrtva, a ko zločinac, rekao je danas ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović.

Ministar je na konferenciji za novinare u Banjaluci danas naglasio da je komunistička vlast, nastojeći da uspostavi režim bratstva i jedinstva, sakrila ovaj događaj od očiju javnosti.

Govoreći o značaju ovog istorijskog događaja, Milunović je podsjetio da je 22. marta 1942. godine počinjen težak zločin nad srpskim narodom koji je pokušao da spas potraži u Srbiji, da je 326 djevojaka tražeći spas od ustaša skočilo u Drinu.

“Na čitavom platou prema Drini kretalo se oko 25.000 žena, djece i staraca, koji su imali namjeru da pređu rijeku na skelskom prelazu u Starom Brodu i potraže spas u Srbiji. Ustaše su u ovom pokolju ubile više od 6.000 nenaoružanih Srba, isključivo civila, žene su silovali i bacali u Drinu”, rekao je Milunović, koji je i predsjednik Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Ministar je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da se poslije Drugog svjetskog rata mali broj preživjelih nadao da će zločince stići pravda i da će biti pozvati da svjedoče pred sudovima, ali je komunistička vlast sakrila od očiju javnosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *