Ne poštuju se preporuke, pogoršana je epidemiološka situacija /VIDEO/

U posljednja 24 časa, u RS izvršeno je testiranje 539 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 102 osobe u Republici Srpskoj.

Prema mjestu prebivališta, 19 osoba je iz Banjaluke, 16 iz Pala, 12 iz Zvornika, devet iz Prijedora, šest iz Novog Grada, pet iz Kozarske Dubice i Teslića, četiri iz Sokoca, po tri iz Laktaša, Mrkonjić Grada i Ugljevika a u BN  2 novozaražene osobe.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ocijenio je da je posljednjih dana pogoršana epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona, s obzirom na to da se evidentiraju trocifreni brojevi novozaraženih lica.

On je naveo da nadležni posebno prate lokalne zajednice u kojima se bilježi skok broja zaraženih lica, u čemu prednjače Banjaluka i Pale.

Republički i inspektori jedinica lokalne samouprave su protekle sedmice obavili 860 kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije virusa korona u zajednici i radnim sredinama, prilikom kojih su u 10 slučajeva subjekti zatečeni u prekršaju i izrečene kazne od 10.000 KM.

 Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske su prilikom kontrola ugostiteljskih objekata tokom vikenda evidentirali jedno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije virusa korona, a riječ je o ugostiteljskom objektu u Loparama gdje je zatečeno 126 lica.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini izjasnio se da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.