Zagreb: Ranjen policajac, napadač izvršio samoubistvo /VIDEO/

Na Markovom trgu u Zagrebu jutros je ranjen policajac. Napadač, koji je jutros pucao i teško ranio policajca, a potom izvršio samoubistvo, prema do sada utvrđenim informacijama, je 22-godišnji državljanin Hrvatske. Kako piše piše zagrebački portal Index, napadač je Danijel Bezuk iz Kutine, star 22 godine, a objavili su i njegovu fotografiju. Prema saznanjima portala, mladić je oružje uzeo od oca. Hrvatski portal Dnevnik saznaje da je napadač iz braniteljske porodice.

Hrvatsko Ministartsvo unutrašnjih poslova /MUP/ saopštilo je da je u policajca pred zgradom Vlade Hrvatske na Markovu trgu u Zagrebu pucao 22-godišnjak koji se nešto kasnije ubio.

“Mogući počinilac pokušaja teškog ubistva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu Svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin”, saopšteno je iz MUP-a.

Iz MUP-a ističu da počinilac nije od ranije poznat policijskim službenicima.

Prije zločina 22-godišnjak je, navodno, na svom “Fejsbuk” profilu objavio status s nizom grešaka, u kojem stoji i kako je “dosta prevara” i “gaženja ljudskih vrijednosti”, javljaju hrvatski mediji i navode da je riječ o mladiću s kutinskog područja.

Zdravstveno stanje policajca, koji je jutros ranjen ispred zgrade hratske vlade, je stabilno i svi vitalni znaci su u redu, izjavio je direktor KBC “Sestre Milosrdnice”, Mario Zovak. On je rekao da policajac ima rane na lijevoj ruci i po jednu sa obje strane tijela.

Premijer Andrej Plenković rekao je da se utvrđuju okolnosti, razlozi i motivi pokušaja teškog ubistva policajca, najavio preispitivanje načina osiguravanja Trga.

Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova  je naveo da je nemoguće kontrolisati sve koji bi pod odjećom mogli skrivati oružje, te da bi se najveći stepen zaštite postigao samo ako se ovaj trg zatvori.

On je izjavio da je u posljednjih mjesec dana, od kada su ispred Vlade demonstranti iskrcali lubenice, nadležne službe MUP-a napravile nekoliko verzija osiguranja Trga Svetog Marka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *