Nastavljena vakcinacija u Srpskoj i Srbiji /VIDEO/

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama starije životne dobi iz Čajniča, Trnova i Foče.

Potvrđeno je i 55 novozaraženih slučajeva od 449 testiranih  laboratorijskih uzoraka. Prema mjestu prebivališta, 39 osoba je iz Banjaluke, četiri iz Bijeljine, tri iz Vlasenice, po dvije iz Kotor Varoša i Šekovića i po jedna iz Laktaša, Mrkonjić Grada, Osmaka Oštre Luke i Srebrenice.

Specijalista kardiolog Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Nikola Šobot istakao je za RTRS da posljednji brojevi pokazuju da se pandemija virusa korona postepeno stabilizuje.

Ruskom vakcinom protiv virusa korona “Sputnjik” jutros je vakcinisano 27 radnika kovid odjeljenja Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu, izjavio je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

U Srbiju je jutros stigao novi kontingent od 50.000 doza ruske vakcine “Sputnjik”.

U Beogradu je do jutros vakcinisano oko 237.000 građana, a revakcinisano 121.000, izjavio je danas zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Pandemija može samo vakcinacijom da se zaustavi, a kada dođemo do 1,5 miliona vakcinisanih sa dvije doze, virus će početi da gubi potencijal, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Više od 120.000 poziva do sada je ostvareno u beogradskim kol centrima, putem kojih sugrađani stariji od 65 godina mogu dobiti pomoć oko prijave za vakcinaciju protiv korona virusa i prevoz do mjesta gdje se imunizacija vrši, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa preminulo 20 oboljelih od kovida 19 i utvrđena 72 nova slučaja zaraze virusom korona.U Sloveniji  osam preminulih, 247 zaraženih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *