Narodna skupština nastavila 19. redovnu sjednicu /VIDEO/

NS RS je u nastavku zasjedanja  razmotrila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu koji uređuje pitanja od posebnog značaja za privredu i građane, uz uvažavanje aktuelnog stanja u sektoru i zahtjeva koji proizilaze iz EU integracija u ovoj oblasti, rekao je pomoćnik ministra poljoprivrede Srpske Zoran Maletić obrazlažući ovo zakonsko rješenje.

Uslijedila je i poslanička rasprava. Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić istakao je da je tovno ribarstvo u Republici Srpskoj ekonomski vrlo teško, posebno u proizvodnji šarana, tostolobika i soma, dok je nešto bolje stanje kad je riječ o proizvodnji pastrmke. Ukazao je na izvoz ribe i značajne podsticaje koje Hrvatska daje uzgajivačima.

Potpredsjednik Narodne skupštine Milan Petković upitao je tokom rasprave za vrijeme čije vlasti je privatizovan prirodni rezervat “Bardača”, koji danas praktično i ne postoji.On  je naveo da je od 11 jezera Bardače, koja su predstavljala prirodni rezervat, osam isušeno, te se u njima sije kukuruz.

Narodni poslanici Republike Srpske razmatrili su  Nacrt zakona o kulturnim dobrima. Obrazlažući ovaj  Narct  , ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je donošenje novog zakona o kulturnim dobrima od izuzetnog značaja ne samo za razvoj oblasti zaštite i očuvanja kulturnih dobara, već i za razvoj kulture i umjetnosti uopšte, kao i za razvoj nauke i stručno-naučnog istraživanja.

Poslanici su razmatrali i  Nacrt zakona o međubankarskim naknadama kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica kao i Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prvih šest mjeseci ove godine. Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da je na zahtjev Vlade Srpske sa dnevnog reda ove skupštinske sjednice povučen prijedlog odluke o raspuštanju Skupštine opštine Bileća.”

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.