Narednih dana sunčano i toplo, u četvrtak i petak mogući pljuskovi

U Republici Srpskoj narednih dana biće sunčano i toplo uz najvišu temperaturu oko 33 stepeni Celzijusovih, na jugu oko 35, dok će u četvrtak i petak na jugozapadu i krajnjem istoku poslije podne biti pljuskova i lokalno grmljavinskih procesa.

Sutra ujutro će biti vedro ili uz malu oblačnost, u planinama manje svježe a u većini predjela ugodno, na jugu toplo, a tokom dana sunčano, veoma toplo lokalno i vruće.

Vjetar će biti slab i promjenljiv, na jugu slaba bura, a na sjeveroistoku poslije podne umjeren jugoistočni.

Minimalna temperatura biće od 13 do 18, na jugu oko 20, u planinama od 10 stepeni, a najviša temperatura od 27 do 32, na jugu i sjeveru oko 35 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 29. jula, ujutro će biti vedro ili uz malu oblačnost, u većini predjela toplo, a u pojedinim mjestima na sjeveru biće i tropska noć, kao što je to već na jugu, tokom dana sunčano i veoma toplo vrijeme, te u sve više mjesta i vruće.

Jutarnja temperatura vazduha od 16 do 21, na jugu oko 23, u planinama od 13 stepeni, najviša temperatura vazduha od 27 do 33, na jugu i sjeveru oko 35 stepeni Celzijusovih, dok na sjeveru i jugu temperatura može preći tu vrijednost za stepen dva.

U četvrtak, 30. jula ujutro će biti vedro ili uz malu oblačnost, a u većini predjela toplo, na jugu i u pojedinim mjestima na sjeveru, tropska noć.

Tokom dana biće sunčano, vruće, i dosta sparno uz rast oblaka nestabilnosti u centralnom pojasu što će poslije podne usloviti pljuskove i grmljavinske procese lokalno, uglavnom na jugozapadu i krajnjem istoku.

U ostalim predjelima biće suvo i vruće uz minimalnu temperaturu vazduha od 17 do 21, na jugu oko 23, u planinama od 15, a najviša dnevna temperatura vazduha od 26 do 31, na sjeveru oko 33, na jugu i lokalno na istoku oko 35 stepeni.

U petak, 31. jula, ujutro će biti vedro ili uz malu oblačnost, a u većini predjela toplo, na jugu tropska noć.

Tokom dana biće sunčano, vruće, i dosta sparno uz rast oblaka nestabilnosti u centralnom planinskom pojasu što će poslije podne usloviti lokalne pljuskove i grmljavinske procese na jugozapadu i izraženije na istoku. U ostalim predjelima biće suvo i vruće.

Jutarnja temperatura vazduha od 16 do 21, na jugu oko 23, a najviša dnevna temperatura vazduha od 26 do 31, na sjeveru oko 33, na jugu i lokalno na istoku oko 35 stepeni Celzijusovih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *