Nakon izbora u Skupštini pet novih odbornika

U Skupštini grada Bijeljina se nakon provedenih opštih izbora očekuje pet novih od 31 odbornika, izjavio je danas predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević.

Đurđević je rekao da je jedan broj odbornika otišao u poslaničke klupe ili su vratili mandat svojevoljno i izrazio nadu da će, kao što su to oni uradili, Centralna izborna komisija /CIK/ na vrijeme završiti neophodne procedure.

U obraćanju novinarima nakon međustranačkog sastanka koji prethodi sjednicama Skupštine grada, Đurđević je naveo da bi evetualna kašnjenja CIK-a mogla za nekoliko dana odgoditi održavanje sjednice lokalnog parlamenta u Bijeljini koja je planirana za srijedu, 7. decembra.

Među 26 tačaka dnevnog reda za sjednicu izdvojio je rebalans budžeta za ovu godinu kojim se budžet Bijeljine povećava sa 60,2 miliona na 72,3 miliona KM.

“Povećanje za 12 miliona je prije svega posljedica globalne krize i inflacije koja je doprinijela da prihod od PDV za Bijeljinu bude za 7,7 miliona KM veći nego što je planiran u ovoj godini, a za milion KM je veći i prihod od građevinske rente, što su najznačajniji razlozi za povećanje budžeta”, rekao je Đurđević.

Pred odbornicima će biti i nacrt budžeta grada za narednu godinu od 67,1 milion maraka i Đurđević očekuje da će on biti usvojen do kraja godine.

“Očekujemo da Bijeljina, kao i ove godine, ne bude na privremenom finansiranju, nego da ima usvojen budžet za narednu godinu”, istakao je Đurđević.

Za očekivanu raspravu o izvještaju o izvršenju budžeta grada za devet mjeseci, Đurđević je rekao da je to “krvna slika” rada Gradske uprave i pokazuje šta je bio njihov prioritet u radu u tom periodu.

Đurđević je najavio da će na decembarskoj sjednici Skupštine grada biti i prijedlog odluke o novčanoj nagradi zdravstvenim radnicima u Bijeljini za rad tokom eidemije virusa korona, koji nisu bili obuhvaćeni prvobitnom odlukom, a dio su javnog zdravstva.

Prema njegovim riječima, to su Služba za transfiziju, Centar za dijalizu i Centar za medicinu rada i sporta u Bijeljini.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *