Nad Srbima vršen animalni genocid o čemu piše Arčibald Rajs /VIDEO/

U Muzeju “Semberije” predstavljeno je djelo “Bugari u izvještajima Arčibalda Rajsa” o kome su govorili profesor Miloje Pršić i Milorad Đošić, priređivač i izdavač knjige. Kako su rekli, ova tema govori da su centralne sile nad Srbima počinile genocid od 1914. do 1918. godine.

“U Prvom svetskom ratu Srbija je podnela ogromne žrtve koje su joj naneli Austrougari, Hrvati, Nemci i Bugari, a izgubila je 1.247.535 ljudi, od kojih je 54 odsto muške reproduktivne populacije prema srpskim izvorima, a prema francuskim 64 odsto”, rekao je pukovnik i profesor doktor istorijskih nauka Miloje Pršić. On navodi da su od 1915. godine do kraja rata Austrougari i Bugari, ali i ostali, ubijali Srbe na 24 načina.

Pukovnik avijacije u penziji Milorad Đošić koji je i predsjednik Srpskog kulurnog centra “Ćirilica”, ističe da su Srbi rijetko stradalni narod, a da živeći u “kulturi zaborava” nikad nisu upoznati o dimenzijama zločina koji su počinili Bugari na jugoistoku Srbije u Prvom svjetskom ratu u namjeri da Srbe bugarizuju. On je rekao da je istraživanjem koje je radio sa Vesnom Arsić obuhvatilo uglavnom istočni dio Srbije i dio prema Prokuplju, Požarevacu, pa do Surdulice.

Đošić je ukazao da su za zločine u Srbiji procesuirana samo četiri lica, a da je jedna mala Belgija, koja nije imala veliko stradanje u Prvom svjetskom ratu, procesuirala 67 ljudi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *