Skupštinska većina usvojila odluke u opštem interesu grada i građana /VIDEO/

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević uputio je danas riječi podrške i saosjećanja sa narodom u zaplavljenim područjima u Republici Srpskoj i u ime gradske Skupštine poručio da stoje na raspolaganju za bilo koji način na koji mogu pomoći ugroženima.

“Dobro znamo šta je biti ugrožen i sami smo bili i imamo neku vrstu posebne empatije”, rekao je Đurđević novinarima.

Sumirajući današnju sjednicu Skupštine grada, Đurđević je naveo da na ovu, kao ni na prethodnu, nisu došli ni gradonačelnik ni predstavnici Gradske uprave, odnosno predlagači tačaka dnevnog reda, što je ocijenio kao neodgovorno ponašanje.

“Na prošloj sjednici smo dogovorili da usvojimo sve prijedloge koji se nađu na dnevnom redu, smatrajući to jednim korakom ka normalizaciji odnosa u našem gradu između institucija organa lokalne samouprave, što jesu gradonačelnik i Skupština grada, jer mislimo da su građani siti političkih prepucavanja i sukoba”, rekao je Đurđević.

On kaže da to nije urodilo plodom, jer na sjednici nije bilo gradonačelnika ni predstavnika predlagača tačaka dnevnog reda, što je poslovnička obaveza, ali i pitanje poštovanja institucije koju predstavljaju i u koju dolaze.

“Razmatrali smo i donosili odluke o svim tačkama gdje postoji opšti interes za grad i građane”, naveo je Đurđević, te istakao da je to bio stav skupštinske većine, dok su odbornici SDS-a i PDP-a smatrali da sve tačke treba razmatrati bez obzira što nema predlagača.

Prema njegovim riječima, skinuti su sa dnevnog reda svi izvještaji o radu javnih ustanova i preduzeća u Bijeljini koji će biti razmatrani na tematskoj sjednici Skupštine grada.

“Razmatrano je 38 tačaka, 24 su usvojene, među kojima su svi programi i planovi koji su bili od interesa za naše građane, od podsticaja poljoprivredne proizvodnje, komunalne potrošnje, javnih saobraćajnica i javne rasvjete, do dezinsekcije i deratizacije, borbe protiv zaraznih bolesti”, rekao je Đurđević.

On kaže da skupštinska većina nije usvojila prijedlog gradonačelnika i preduzeća “Komunalac” o povećanju cijene odvoza komunalnog otpada za 20 odsto, uz ocjenu da nije opravdano teret prenijeti na građane, jer je Skupština već ranije izdvojila dodatnih 300.000 KM subvencija za “Komunalac”, koje im gradonačelnik nikada nije uplatio.

“Nije usvojen ni otpis više od šest miliona maraka nenaplativih potraživanja jer smatramo da bi bilo neozbiljno i neodgovorno da ih otpišemo i da na taj način nagradimo one koji ne žele i koji neredovno plaćaju, a kaznimo one koji redovno plačaju obaveze prema gradu”, naveo je Đurđević.

Sa dnevnog reda je zbog nedolaska predlagača ili predstavnika predlagača skinuto 10 tačaka, među kojima prijedlog o izboru zamjenika gradonačelnika Bijeljine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *