Na virus korona pozitivno 19 osoba od 617 testiranih

Virus korona potvrđen je kod 19 osoba od 617 testiranih u Republici Srpskoj, dok se od bolesti koju on izaziva oporavilo njih 715 osoba, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Među novozaraženima je 16 muškaraca i tri žene, a po četiri lica su iz Modriče, Mrkonjić Grada, Teslića i Banjaluke, dok je po jedno iz Gacka, Prijedora i Bijeljine.

“Kontakt sa osobama za koje je ranije utvrđeno da su pozitivne imalo je 15 osoba. Tri osobe su hospitalizovane, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama”, navedeno je u saopštenju.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na liječenju su 64 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona, a među njima su 22 pacijenata sa težom kliničkom slikom.

Dva pacijenta su na respiratoru, jedan na neinvazivnom modu mehaničke ventilacije, dok su u izolaciji dvije osobe koje čekaju nalaze.

Na staroj lokaciji banjalučke hirurgije nalazi se 12 pacijenata, a na staroj lokaciji Pulmologije njih 25 sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U bolnici u Doboju zbrinuto je 49 pacijenata, Prijedoru 19, Trebinju 12, Gradišci pet, a u Foči dva.

U objektima za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona nalazi se 180 osoba – 126 u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci, 30 u Domu učenika u Doboju, 22 u Studentskom domu u Trebinju, te dvije osobe u Domu učenika u Bijeljini.

Pod zdsravstvenim nadzorom je 4.418 osoba, a nadzor je završen kod 29.583 osobe.

Ukupan broj pozitivnih na virus korona u Srpskoj je 1.339, a od posljedica virusa je preminulo 100 osoba.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske pozvalo je građane da se pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja virusa korona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *