Na sajmu u Mostaru o ekonomskoj saradnji u regionu /VIDEO/

Međunarodni sajam privrede u Mostaru svečano je danas otvorio predsjednik Hrvatske Vlade Andrej Plenković. Ovaj susret privrednika iz Mađarske, Srbije, Izraela, Turske, Italije i Austrije, značajno će doprinjeti rastu robne razmjene. Predsjednik Aleksandar Vučić iz Mostara pozvao na jačanje ekonosmke saradnje.

Saradnja privrednika iz cijelog regiona je veoma važna i sa aspekta razmjene znanja i iskustva, ali i u cilju ostvarivanja regionalne ekonomske dobrobiti svih država u regionu i rasta robne razmjene, ocjenjeno je danas na otvaranju Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

Predsjednik Srbije pozvao je zemlje regiona na jačanje ekonomske saradnje, I podsjetio na to da je uvedena avionska linija sa ciljem što bolje saradnje.

Na Mostarskom sajmu tradicionalno se predstavljaju proizvodi iz metalske i građevinske, poljoprivredne, prehrambene, automobilske i drugih industrija, kao i sektor usluga, od bankarstva do turizma. Tokom trajanja sajma bit će održane i podsajamske manifestacije, sajam turizma, sajam vina, IT tehnologija, a planirani su i međunarodni poslovni susreti. Zatvaranje sajamske manifestacije planirano je , 20. aprila.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *