Na prelazu Rača otkriveni falsifikovani testovi na koronu

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, u dva odvojena slučaja su otkrili tri falsifikovana pi-si ar testa na kovid-19 prilikom graničnih provjera državljana Turske, Njemačke i Srbije.

Oni su kontrolisani u utorak, 2. februara, na ulasku u BiH na graničnom prijelazu Rača, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanja isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina, danas su uhapsili državljanina Sjeverne Makedonije čiji su inicijali S.T, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog teške krađe.

Makedonac je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Rača i u toku dana biće predat nadležnom organu.

Prethodno, 2. februara, službenici ove jedinice su, takođe, na ulasku u BiH na prelazu Rača, uhapsili lice čiji su inicijali V.M, za kojim je Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela osiguranička prevara.

Ovo lice je predato policijskim službenicima Republike Srpske.

Službenici Jedinice granične policije Orašje, u ponedeljak 1. februara, uhapsili su lice čiji su inicijali E.O. koje potražuje Opštinski sud u Živinicama zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje, teža povreda i protivpravno lišenje slobode.

Ovo lice je kontrolisano na ulasku u BiH na prelazu Orašje i predato službenicima Sudske policije Odžak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *