Na području Zvornika uhapšeno četiri lica zbog krijumčarenja migranata

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ uhapsili su na širem području Zvornika četiri lica osumnjičena da su iz Srbije u BiH prokrijumčarili više od 100 migranata, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U okviru međunarodne akcije “Skiper” u toku su pretresi na više lokacija, a osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Ova istraga usmjerena na otkrivanje i razbijanje organizovanih krijumčarskih lanaca, realizovana je u saradnji sa policijom iz Srbije.

U saopštenju je navedeno da ove grupe krijumčarenjem ilegalnih migranata preko rijeke Drine, pa dalje kroz teritoriju BiH, ostvaruju veliku nezakonitu imovinsku korist, a istovremeno ugrožavaju bezbjednosnu situaciju u BiH, prouzrokovanu prilivom ilegalnih migranata.

Aktivnosti na terenu realizuje Sipa, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH, a po nalogu Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni se terete za organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata, u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

Istovremeno je na području Srbije uhapšeno pet pripadnika ove grupe za krijumčarenje migranata, među kojima je i organizator.

Ova koordinisana međunarodna operativna akcija pod nazivom “Skiper” provedena je sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Srbije, pod pokroviteljstvom i uz podršku Policijskog centra jugoistočne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *