Na koji način do podsticaja predviđenih Pravilnikom o raspodjeli dodatnih 10 miliona KM? /VIDEO/

Kako bi do proizvođača što prije bila plasirana dodatna sredstva u iznosu od 10 miliona KM za podršku ratarskoj, povrtarskoj i voćarskoj proizvodnji, proizvođačima svinjskog mesa i proizvođačima kvalitetno priplodnog materijala, a radi obezbjeđenja dovoljnih količina domaćih poljoprivrednih proizvoda i sprečavanja daljih poremećaja na tržištu izazvanih pandemijom virusa korona, Pravilnik kojim su predviđeni uslovi isplate ovog novca na snagu će stupiti 22. marta.

Pravo na dodatnih 100 KM po hektaru zasijane pšenice ostvariće svi proizvođači koji su već podnijeli zahtjeve ili koji će ih podnijeti do isteka predviđenog roka.

Ko ispuni uslov za prvu mjeru ima pravo i na drugu, pojašnjavaju u Resoru za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

Druga mjera iz sektora ratarske proizvodnje je regresiranje nabavke sjemena svih hibrida kukuruza u iznosu od 20 odsto.

Mićićeva pojašnjava i na koji će način biti realizovane mjere iz oblasti povrtarske i voćarsko-vinogradarske proizvodnje.Povrtari i voćari zahtjeve za sredstva predviđena ovim Pravilnikom trebaju podnijeti do 15. aprila.

Dodatna sredstva obezbjeđena su i stočarima, odnosno proizvođačima mlijeka za nabavku priplodnih junica i svinjarima za otkup svinja.

Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja podrške poljoprivrednim proizvođačima u uslovima izazvanim pandemijom virusa korona, kojim je regulisana raspodjela dodatnih 10 miliona KM, stupiće na snagu u utorak 22. marta, a već od srijede poljoprivrednici mogu podnositi zahtjeve za podsticaje.

Prije bilo kakve predaje bilo kog od zahtjeva po mjerama za podsticaje po ovom pravilniku ove opšte stvari se napominje Mićićeva moraju uraditi u Poreskoj upravi i APIF-u.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *