Na jesen prvi priključci na gasovod u Bijeljini /VIDEO/

Bijeljina će biti prvi gasifikovan grad u Republici Srpskoj a prvi  priključci prema najavama nadležnih  očekuju se na jesen.  Planirano je da se nakon Bijeljine nastavi  izgradnja  gasovoda do Banja Luke. Vrijednost dosadašnjih radova na gasifikaciji je oko 20 miliona evra, kažu u “Srbija gasu”.

Nedavno je izdata kompletirana  građevinska  dozvola , kojom je izvršena legalizacija gradske gasne distributivne mreže u dužini od preko 300 kilometara. Dakle bližimo se početku  gasifikacije domaćinstava i privrede u Bijeljini, a  uskoro će početi i zapošljavanja u preduzeću “Bijeljina-gas”.

Bijeljina će biti prvi gasifikovan grad u Republici Srpskoj i prvi  priključci  očekuju se do novembra, a planirano je da se nastavi  izgradnja gasovoda do Banja Luke.

Grad Bijeljina će prema najavama sa tehničkim timom „Srbijagasa“ sagledati i mogućnosti prelaska sistema gradskog grijanja na gas, kako bi povećali energetsku efikasnost i kvalitet vazduha u Bijeljini .

O ovim ali i ostalim temama kao što su najave novih investicija u Semberiju, opširnije gledajte u emisiji “Panorama”  u nedjleju 25.jula od 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *