Bolnica “Sveti Vračevi”: Brojne  nove operativne procedure /VIDEO/

Uporedo sa neprestanom borbom protiv virusa korona u  bijeljinskoj Bolnici  u posljednjih nekoliko mjeseci rade se brojne  nove operativne procedure. Angažovano je skoro 20 univerzitetskih profesora,  priznatih imena u svijetu medicine.Kako kažu nadležni sve više pacijenata iz drugih regija dolazi na operativne zahvate u bijeljisnku bolnicu .

U bijeljinskoj Bolnici u posljednjih godinu dana uvedene su brojne dijagnostičke procedure ali i novi operativni zahvati. Najprije uz pomoć istaknutih  stručnjaka  iz regiona a potom i samostalno  mladi bijeljinski ljekari danas rade operativne zahvate iz oblasti vaskularne hirurgije, oftalmologije, ortopedije, urologije . Nedavno su počeli i sa ugradnjom pejsmejkera a rade se i operacije jetre i pankreasa, te raka debelog crijeva.  Takođe, uvedene su nove operativne procedure u liječenju jetre i pankreasa.

U proteklih godinu i po dana radilo se u Kovid sistemu. U ovoj bolnici, u jeku drugog talasa liječilo se oko 140 pacijenta, od čega je 20 bilo priključeno na respirator. Paralelno sa tim u novom objektu Bolnice radilo se sa nekovid pacijentima.

Takođe  pripremaju se za novi talas koji se najavljuje na jesen a predviđanja su da će klinička slika pacijenata biti teža.

Pored navedenog prema riječima Maksimovića u planu su i nove procedure , kao i nabavka opreme. Inače u uvoj ustanovi zaposleno je preko 600 lica od čega 180 doktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.