Na beogradskom sajmu biće predstavljeni i potencijali Republike Srpske

Na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 20. do 23. februara biće predstavljeni i turistički potencijali Republike Srpske, najavljeno je danas iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Turističke organizacije Republike Srpske imaće na raspolaganju štand od 70 metara kvadratnih, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske, koje u saradnji sa Turističkom organizacijom organizuje prezentaciju turističke privrede Srpske.

U saopštenju se navodi da je Turistička organizacija Republike Srpske planirala da u okviru prezentacije poseban akcenat bude stavljen na promociju ljetne turističke sezone Srpske.

U prvom redu je Olimpijski centar “Jahorina” i ponuda u ljetnim mjesecima, a zatim rafting na rijekama Tara i Vrbas, pješačenje kroz nacionalne parkove Sutjeska i Kozara, banje Republike Srpske i seoski turizam.

Biće predstavljena etno sela, flajfišing u Srpskoj sa osvrtom na top destinacije, najpoznatije rijeke za mušičarenje /rijeke Janj, Pliva, Ribnik i Sana/ koje su po kvalitetu uvrštene na svjetsku mapu mušičara, kao i siti brejk ponuda gradova Banjaluka i Trebinje.

Ponude i mogućnosti predstaviće turističke organizacije Višegrad sa banjom “Vilina vlas”, kao i Srebrenica, Banjaluka, Drinići, Nevesinje, Bijeljina sa banjom “Dvorovi”, Novi Grad, Bileća, Rogatica, Sokolac, Kozarska Dubica, Šekovići, Prijedor, Laktaši i Teslić.

Predstaviće se i Zvornik i “ZTR Grafikus”, Etno selo “Stanišići”, Vinarija “Vukoje” Trebinje, ZTC Banja Vrućica, “Boksit” Milići, “Ljekobilje” Ljubinje, Rasadnik “Nešković” Bratunac, hotel i destilerija “Monogram” i Turistička agencija “Asamo tur” Trebinje.

Promocija monografije “Vjerski objekti nacionalnih manjina u BiH”

Predviđeno je da na štandu Republike Srpske bude organizovana i promocija monografije “Vjerski objekti nacionalnih manjina u BiH”, čiji autori su Ljubiša Preradović, Milijana Okilj, Miroslav Milinović i Gordana Preradović.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji najavilo je da će i ove godine organizovati nastup vinara i vinograda iz Republike Srpske na sajmu vina “Beovajn 2020” koji se odvija u vrijeme i u okviru sajma turizma.

Ovo je šesta godina kako vinari Republike Srpske u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji učestvuju na ovom sajmu i svake godine dobiju i velike nagrade.

Na funkcionalnom štandu predstaviće se Podrum “Vukoje”, Podrum manastira Tvrdoš, Vinski podrum “Anđelić”, Vinarija “Jungić”, Vinski podrum “Sekulović”, Vinarija “Banjac”, Podrum vina “Runjevac”, Vinski podrum “Aćimović”, Vinarija “Đelmo” i Vinarija “Pajić”.

Destilerija “Epoha” iz Lopara uz podršku Predstavništva imaće svoj štand

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, najznačajniji turistički događaj u jugoistočnoj Evropi, biće održan na Beogradskom sajmu i okupiće više od 700 izlagača i suizlagača iz 40 zemalja, najavili su ranije organizatori manifestacije.

Slogan 42. sajma turizma je “Put pod noge”, a istovremeno će biti organizovane još tri manifestacije – 11. Međunarodni sajam vina, 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju” i 16. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo.

Generalni direktor Beogradskog sajma Danka Selić rekla je da će se na sve četiri manifestacije predstaviti više od 900 izlagača.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *