MUP: Jedno lice uhapšeno, 15 dovedeno u policiju

Jedno lice je uhapšeno po Interpolovoj potjernici, a u policiju je dovedeno 15 lica tokom pojačanih policijskih aktivnosti u Bijeljini i Zvorniku, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Žandarmerije MUP-a i Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini sproveli pojačane aktivnosti na području Bijeljine i Zvornika na osnovu analize bezbjednosnih pojava, a u svrhi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

U saopštenju se dodaje da je prilikom realizacije planiranih aktivnosti u prostorije Policijske uprave Bijeljina dovedeno 15 lica koja su bila predmet kriminalističke obrade.

“Prikupljena su određena saznanja i informacije o krivičnim djelima izvršenim u ranijem periodu na ovom području, a jedno lice je lišeno slobode po raspisanoj Interpolovoj potjernici”, ističe se u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske su dodali da se nastavlja rad na rasvjetljavanju više krivičnih dijela na osnovu prikupljenih saznanja.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio da je policijska akcija u Bijeljini i Zvorniku rezultat višemjesečnog zajedničkog rada policije sa tužilaštvom u borbi protiv organizovanog kriminaliteta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *