Karan: Policijska akcija u Bijeljini i Zvorniku rezultat višemjesečnog rada sa tužilaštvom

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio da je policijska akcija u Bijeljini i Zvorniku rezultat višemjesečnog zajedničkog rada policije sa tužilaštvom u borbi protiv organizovanog kriminaliteta.

Karan je rekao da će, s obzirom da je akcija još u toku, tokom dana Ministarstvo objaviti saopštenje.

On je naveo da su u akciji učestvovali pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Uprave za organizovani i teški kriminalitet, kao i žandarmerijske jedinice Uprave policije i policijskih uprava.

Karan je istakao da je borba protiv organizovanog kriminaliteta jedan od najvećih strateških zadataka Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Organizovani krimninalitet je po svojoj prirodi težak, razara društvo u cjelini, zato koristimo i sve naše najsnažnije kapacitete u borbi protiv organizovanog kriminaliteta”, dodao je Karan.

On je naglasio da je noćašnja akcija na području policijskih uprava Bijeljina i Zvornik izvedena u sjajnoj saradnji sa Okružnim tužilaštvom u Bijeljini.

“Posebno ističem tu saradnju i posebno ističem da su, kada god i gdje god imamo dobru saradnju tužilaštva i policije, rezultati vidljivi i dobri i da je nemoguće da borba protiv organizovanog kriminaliteta bude uspješna bez te saradnje”, rekao je Karan.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *