Mrša: Napad na Stevanovića – napad na cijelu advokatsku zajednicu

Predsjednik Advokatske komore Republike Srpske Dalibor Mrša istakao je da je ova komora sa nevjericom primila vijest o pokušaju otmice njenog člana i kolege Miloša Stevanovića i ocjenjuje da je ovo napad na cijelu advokatsku zajednicu.

“Zgroženi monstruoznošću kriminalnog plana, najoštrije osuđujemo ovakvo postupanje koje nije samo napad na jednog advokata, nego napad na cijelu advokatsku zajednicu”, poručio je Mrša.

On je naglasio da advokatura zbog svoje specifičnosti u okviru pravosudnog sistema Srpske mora da ima posebnu zaštitu, a njeni članovi ne smiju biti meta pojedinaca ili organizovanih grupa kojima je cilj da zastrašuju, iznuđuju novac ili bilo koga lišavaju života.

Mrša je napomenuo da je Advokatska komora Republike Srpske samostalna i nezavisna profesionalna organizacija advokata čije je sjedište advokatske kancelarije u Srpskoj.

On je naveo da je samo pravovremenom reakcijom Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice, a sve koordinisano aktivnostima iz djelokruga Republičkog tužilaštva, spriječen najgori scenario sa nesagledivim posljedicama.

“Advokatska komora Republike Srpske će stajati uz svakog svog člana u ovakvim i sličnim situacijama kada se za to ukaže potreba”, rekao je Mrša.

Pripadnici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet uhapsili su na području Bijeljine tri lica zbog postojanja sumnje da su izvršila krivično djelo otmica, a u vezi sa krivičnim djelom pripremanje.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *