Moskva traži nezavisni ljekarski pregled generala Mladića /VIDEO/

Borba za pravdu nije prestala a  u narednom periodu ćemo pročitati i analizirati presudu, izjavio je jedan od advokata generala Ratka Mladića Branko Lukić govoreći o potencijalnim daljim koracima i mogućnostima koje odbrana ima na raspolaganju. U međuvremenu, Rusija insistira da se obavi nezavisni ljekarski pregled bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Dan nakon što je Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo doživotnu kaznu za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića u Srpskoj i okruženju ne stišavaju se reakcije. Drugostepena presuda kojom je general Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora posljednji  je udarac od kojeg će se porodica teško oporaviti.

Bosiljka Mladić  kaže da je njen suprug Ratko kao čovjek i kao vojnik visokomoralan i pravedan. Nije bilo nijednog njegovog rođendana ili naše godišnjice braka da nisam bila kraj njega, kaže Bosiljka Mladić.

Sigurno neće biti lako do postupka za reviziju presude generalu Ratku Mladiću, ali ima još puno dokumenata koji treba da se pronađu a skriveni su po arhivama, poručio je sin osuđenog ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Darko Mladić.

U narednom periodu ćemo pročitati i analizirati presudu, a borba za pravdu sigurno nije prestala. Cijelog života ću da branim generala i istinu, od toga nikada neću odustati. Rekao je ovo za „Glas Srpske“ jedan od advokata generala Ratka Mladića Branko Lukić govoreći o potencijalnim daljim koracima i mogućnostima koje odbrana ima na raspolaganju.

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je da je presuda generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću očekivana, jer je Haški tribunal stvoren da osuđuje srpske vojne i političke lidere kako bi na Srbe bila prebačena odgovornost za sve što se desilo 90-ih godina.

Za porodice srpskih žrtava general Ratko Mladić je bio i ostao ratni heroj, saopštilo je Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji. Rusija insistira da se obavi nezavisni ljekarski pregled bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, rekao je zamjenik ruskog ambasadora pri UN Genadij Kuzmin. Nismo našli nikakve informacije o sadašnjem zdravstvenom statusu Ratka Mladića. Potpun nezavisni pregled i potvrda, uključujući odgovor na pitanje da li je zadržao kognitivne funkcije, još nije obavljeno. Snažno insistiramo da se obavi ovakva vrsta pregleda – rekao je Kuzmin, prenio je TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *