Vučić u obraćanju Savjetu bezbjednosti: Pokušajte da nađete prava rješenja, ne ponižavajte Srbiju /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sinoć na sjednici Savjeta bezbjednosti UN da Srbija ozbiljno shvata svoje obaveze saradnje sa Mehanizmom, te apelovao na Sud da se spriječe pokušaji ponovnog suđenja osobama koje su već osuđene pred Haškim tribunalom, na Kosovu i Metohiji.

Odgovarajući na izlaganja na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, apelovao je da Svjetska organizacija traži održiva rješenja u vezi saradnje sa Tribunalom, da ne ponižavaju Srbiju, već nađu odnos za partnerstvo.

Vučić je, odgovarajući diplomatskom predstavniku Hrvatske, rekao da je zaboravio, po pitanju retorike o nestalima, zaboravio da kaže da ima daleko više nestalihe etničkih Srba nego Hrvata.

Odgovarajući na optužbe Alkalaja i predstavnika Hrvatske na račun Srba, predsjednik Srbije je konstatovao da on nije rekao ništa protiv bilo koga, ali da su to uradili Stalni predstavnik BiH pri UN u Njujorku Sven Alkalaj i predstavnik Hrvatske. Istakao je da je Alakalaj rekao da govori u ime BiH, što nije istina.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je, dan nakon sjednice Savjeta bezbjednosti UN u Njujorku, na kojoj je bilo riječi o saradnji sa Međunarodnim rezidualnim mehanizmom u Hagu, da neće biti nikakvih posljedica po Srbiju.

Činjenica da Vučiću bude dozvoljeno da mimo procedura održi svoje izlaganje govori o tome koliko je porastao kredibilitet i autoritet Srbije unutar međunarodne arene u proteklih desetak godina, rekao je Starović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *