Mitrović: Most kod Gradiške riješiće pitanje gužvi i smanjiti nezadovoljstvo prevoznika /VIDEO/

29. jula biće ozvaničen završetak izgradnje novog mosta na rijeci Savi kod Gradiške, koji je od izuzetnog ekonomskog značaja za Republiku Srpsku i BiH. Most će biti u funkciji za godinu i po, odnosno onog trenutka kada bude završena izgradnja pristupne saobraćajnice u Hrvatskoj.

Most kod Gradiške riješiće pitanje gužvi i smanjiti nezadovoljstvo prevoznika, kaže resorni ministar Vojin Mitrović. Ističe da je ovaj projekat izuzetno značajan za Republiku Srpsku, ali i za BiH. Njime će Lijevče Polje, Gradiška i ta oblast dobiti kaže jednu novu dimenziju.

Završetak izgradnje novog mosta na rijeci Savi kod Gradiške biće ozvaničen u petak, ipak most će biti u funkciji za godinu i po.

Podsjetimo, izgradnja mosta počela je u septembru 2019. godine, a završena je krajem maja ove godine.

Procijenjena vrijednost gradnje mosta na rijeci Savi iznosi 19,54 miliona evra, a za ovaj projekat odobren je i grant Evropske komisije putem Investicionog okvira za zapadni Balkan u iznosu od 6,8 miliona evra. Mitrović je podsjetio da je svojevremeno opozicija govorila da auto-put Banjaluka – Gradiška ne vodi nigdje, te dodao da je izgradnja ovog mosta i njegov završetak pokazatelj da su to bile isprazne priče.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *