Mitrović i Mićić o auto-putu kroz Bijeljinu /VIDEO/

Nekoliko timova Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove uskoro će stići u Semberiju i početi parcelaciju na trasi budućeg auto-puta koji će prolaziti pored Bijeljine, izjavio je gradonačelnik ovog grada Mićo Mićić nakon sastanka sa ministrom komunikacija i transporta BiH Vojinom Mitrovićem.

Mićić je istakao da je Grad Bijeljina prije nekoliko mjeseci usvojio prostorni plan i definisao trasu auto-puta preko teritorije Grada Bijeljina, nakon čega je Narodna skupština Republike Srpske donijela odluku o planu parcelacije.

–  Mi nismo previše uticali na trasu, ali smo zahtijevali da bude udaljena kilometar od „Poslovno-industrijske zone 2”, da tu bude petlja, jer je regulacionim planom u blizini predviđena i buduća željeznička stanica. Upravo je jedna od tema današnjeg razgovora bila i revitalizacija željezničkog saobraćaja, o čemu je gospodin Mitrović razgovarao sa nadležnim u Srbiji, ali i Evropskoj unij – naglasio je Mićić.

Govoreći o izgradnji nove autobuske stanice na mjestu stare željezničke, gradonačelnik Bijeljine je dodao da postoji ideja da postojeća pruga koja prolazi pored silosa do zaobilaznice, bude uklonjena, a da se na toj dionici izgradi nova ulica koja će omogućiti da autobusi saobraćaju direktno do parkinga, ne stvarajući gužvu u gradu.

– Još jedna važna tema o kojoj smo razgovarali je asfaltiranje puta do graničnog prelaza Jamena i modernizacija ovog prelaza – naveo je Mićić.

Ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović rekao je da je ovo njegova prva zvanična posjeta Bijeljini, nakon što je preuzeo funkciju, i da je sastanak sa gradonačelnikom Mićićem pokrenuo rješavanje veoma značajnih pitanja za Semberiju.

– Razgovarali smo o izgradnji mosta na rijeci Savi, odnosno graničnog prelaza i dionice auto-puta Rača-Bijeljina, puta koji će dalje ići ka Brčkom, Šamcu, Vukosavlju, do Banjaluke. Bilo je riječi i o mogućnosti korekcije priključka auto-puta na zaobilaznicu i mislim da smo tu postigli neku vrstu dogovora – istakao je Mitrović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *