Rotari klub Bijeljina: 17 godina od primanja u međunarodno udružnje /VIDEO/

Rotari klub Bijeljina obilježio je tokom vikenda 17 godina od primanja u međunarodno udružnje Rotari internešenel. Zaslužnima su dodijeljene najveće rotari nagrade Džordž Haris,  pet učenika je dobilo nagrade za najbolje eseje o Bijeljini.

Proslavu 17 godina Rotari kluba Bijeljina i 12 godina Rotarakt kluba – podmlatka rotarijanaca u Bijeljini, uveličali su gosti iz 18 drugih klubova dva distrikta koji obuhvataju više država.

U prethodnima godinama ovi i drugi klubovi , zajedno su izdvojili značajna lična novčana sredstva članova za realizaciju više projekta u Bijeljini, među kojima je najprepoznatljivija rotari česma u gradskom parku.

Pokrenute su i akcije donacije knjiga biblioteci u Bijeljini, sađenje drvoreda i novčane pomoći mladim talentima. I na proslavi  je nagrađeno pet učenika za najbolje eseje o Bijeljini.

Najprestižnija rotarijanska nagrada koja nose ime osnivača pokreta  Džordža Harisa dodijeljena je petorici zaslužnih članova. Na svečanosti je objavljeno i bratimljenje sa Rotari klubom ,,Glorija” iz Banja Luke.

Rotari klubovi iz BiH ove godine su prihvatili ideju iz Bijeljine da se ubuduće daruju sve bebe rođene 23. marta, na dan kad je osnovan rotari pokret 1905. godine. Želja pokretača je da se u akciju uključe i klubovi iz Distrikta Srbija i Crna Gora, i da tako postane regionalna akcija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *