Mišić: Dobrodošlo povećanje plata, ali mora doći do još jednog ove godine /VIDEO/

“Svako povećanje plata je dobro, ali nije dovoljno i zato nastavljamo pregovore kako bismo imali još jedno povećanje plata u ovoj godini svim radnicima, kako u javnom, tako i u realnom sektoru”, navela je Mišićeva.

Ona je napomenula da troškovi života neprekidno rastu i da se zato u ovoj godini moraju još jednom povećati plate – i najniža i sve druge plate, svim radnicima.

Mišićeva je izrazila očekivanje da će u posljednjem kvartalu ove godine biti postignut dogovor o platama za 2022. godinu, te dodala da u realnom sektoru mnogo prije toga mora doći do još jednog povećanja plata.

Ona je napomenula da su u prošloj godini, koja je bila godina korone, poslodavci u Republici Srpskoj ostvarili više od 1,9 milijardi KM čiste dobiti, što je za oko 70 miliona KM više nego u 2019. godini koja nije bila kovid godina.

Mišićeva je podsjetila da je, osim povećanja plata od pet odsto u javnom sektoru, odnosno šest odsto za zdravstvene radnike, usvajanjem seta zakona o platama, povećana i najniža plata u Republici Srpskoj, kao i stopa neoporezivog dijela plate, što ide u prilog povećanju plata svim radnicima u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *