Ministri Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije: Uvjerili smo se u sprovođenje “Otvorenog Balkana” /VIDEO/

Srbija je u 2021. godini izvezla voća i povrća u vrijednosti od milijardu evra, o čemu je nekada sanjala, kaže resorni ministar Branislav Nedimović. Istakao je da to nije granica za Srbiju, već da otvara nova tržišta, a jedna od prilika je i inicijativa “Otvoreni Balkan”.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić poželio je na ovom mjestu uspješnu poljoprivrednu godinu proizvođačima, uz ocjenu da će ona biti izazovna zbog rasta cijena i pandemije, kao i protekla. Izrazio je nadu da će sljedeća, četvrta članica inicijative “Otvoreni Balkan” biti BiH

Resorni ministri Sjeverne Makedonije i Albanije Ljupčo Nikolovski i Frida Krisca ocijenili su da je sajam primjer uspješne saradnje i još jednom pozdravili inicijativu “Otvoreni Balkan”.

Na Sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “Agro Beograd” koji je otvoren danas predstaviće se  čak 500 izlagača iz Srbije i svijeta.Prvi put su se na ovoj specijalizovanoj manifestaciji predstavljaju i izlagači iz Srpske, njih 50 na zajedničkom štandu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.