Minić: Raspisaćemo javni poziv za nabavku traktora iz Bjelorusije

Republika Srpska i Bjelorusija produbljuju već kvalitetnu saradnju, poručili su ministar industrije Republike Bjerolusije Aleksandar Ragožnik Nikolaevič i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić.

Dva ministarstva potpisala su memorandum o saradnji na period od tri godine, a odnosi se na podržavanje uvođenja novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji, nabavku nove poljoprivredne mehanizacije marke Belarus pod posebnim uslovima.

U planu je, poručuju, širenje saradnje i na ostale privredne grane.

– Traktori su primarni, ali smo razgovarali i ostaloj poljoljprivrednoj mehanizaciji – rekao je za RTRS ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić.

Naveo je da će biti mogućnost zamjene dijelova.

– Nadamo se da će Srpska postati regionalni centar za sklapanje traktora Belarus – kaže Minić.

Istakao je da će biti raspisan javni poziv za nabavku traktora iz Bjelorusije.

– I pitaćemo naše poljoprivredne koji su im modeli traktora najbolji. Uslovi su povoljni i očekujemo realizaciju u toku ove godine – jasan je Minić.

Naglasio je da su važni i prerađivački kapaciteti.

– Razgovarali smo i o prodaji naše robe na tržište Bjelorusije – istakao je Minić.

Ministar industrije Republike Bjerolusije Aleksandar Ragožnik Nikolaevič rekao je za RTRS da su bjeloruski traktori jako dugo prisutni na ovom području.

I ljudi koji su koristili i koriste naše traktore, već su u potpunosti pripremljeni za našu tehniku. Nismo tu samo da njegujemo odnos kupovine i prodaje, mi smo spremni da razvijamo naš odnos i u segmentu buduće zajedničke proizvodnje, koja uključuje i pripremu i obuku kadrova koji bi to i realizovali – istakao je Nikolaevič.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *