Minić otvorio sajam “Interagro 2023”

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova “Interagro 2023” u Bijeljini na kojem se očekuje 150 izlagača iz zemalja regiona.

Minić je ocijenio da je ovaj sajam iz godine u godinu prerastao u jednu od najvećih i najozbiljnijih poljoprivrednih manifestacija regiona, gdje se proizvođačima otvara prilika za saradnju, povezivanje i sklapanje novih poslovnih odnosa.

“U ovo vrijeme suše, poplava i afričke kuge svinja i drugih pošasti koje su nas snašle, ne posustajemo, a to potvrđuje i današnji početak isplate podsticaja za mlijeko. Samo u Seberiji prodato je devet traktora mlijeka”, rekao je Minić.

On je naveo da će Ministarstvo tokom godine biti redovno i odgovorno u savakom poslu, a posebno u vezi sa podsticajima.

Na otvaranju je govorio i Ratomir Draganić, vršilac dužnosti direktora preduzeća AD “Grad”, koje je organizator Sajma, kao i u ime Gradske uprave Bijeljine Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu.

Otvaranju Sajam “Interagro” prisustvovao je ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Vedrana Ilić, predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić, te predsjednik bijeljinske Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

Trodnevna sajamska manifestacija traje do petka, 22. septembra, na prostoru Agro-tržnog centra “Knez Ivo od Semberije” gdje su učesnici svoje proizvode izložili na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Ovogodišnji broj izlagača do je sada najveći, a u odnosu na prethodne godine taj broj raste. Ove godine neće biti izložbe stoke zbog pojave afričke kuge svinja.

Partneri Sajma “Interagro” su Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Republike Srpske, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Cijena sajamske ulaznice je tri KM, a nagradni fond za posjetioce vrijedan je 30.000 KM.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *