Minić i Rogožnik potpisali Memorandum o saradnji

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić i ministar industrije Bjelorusije Aleksandar Rogožnik potpisali su danas u Banjaluci Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede.

Memorandum se odnosi na podržavanje uvođenja novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji, nabavku nove poljoprivredne mehanizacije za šta će Republika Srpska poljoprivrednicima pružiti podršku u vidu subvencije u iznosu do 60 odsto.

Memorandum je potpisan na period od tri godine.

U delegaciji Bjelorusije su i ambasador Bjelorusije za BiH Vladimir Ulahovič, počasni konzuli Bjelorusije u Srbiji i BiH Dragoljub Švonja i Nedeljko Elek, kao i predstavnici bjeloruskih firmi.

Delegacija Republike Srpske, predvođena predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, u februaru je posjetila Bjelorusiju gdje je dogovorena saradnja u više oblasti, među kojima i u oblasti poljoprivrede.

Minić je tada posjetio Minski traktorski zavod gdje je dogovorena posebna linija podsticajnih sredstava kada je riječ o traktorima, mehanizaciji i tehnološkoj opremi, u iznosu od oko pet miliona dolara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *