Milovanović: Odbrana od poplava neuporedivo bolja /VIDEO/

Sanacija glavnog obodnog kanala na Savi u Crnjelovu veliki je regionalni projekat “Sava-Drina” koji se finansira zajedno sa Svjetskom bankom, moglo se čuti na ovom lokalitetu u semberskom Crnjelovu gdje radovi na prvoj fazi realizacije projekta napreduju dobrom dinamikom.

Radovi se realizuju u dužini od 2,5 kilometara a izvodi ih bijeljinsko preduzeće “Higra”. Mašine i ljudstvo posla na rekonstrukciji i sanaciji obodnog kanala na Savi u Crnjelovu prihvatili su se u novembru prošle godine. Kraj prve faze ovog projekta planiran je za decembar ove godine. Kanal sada dobija druge dimenzije i umjesto doskorašnjih šest, biće širok devet metara.

Podsjeća Sarić da se na ovom kanalu pored kako je rekao nedostataka vezanih za nasip, pojavio i veliki broj klizišta, a izvođenjem ovih radova doći će se do potpune sigurnosti i zaštite od velikih vodostaja i eventualnih poplava.

Odbrana od poplave sada je na neuporedivom boljem nivou, zahvaljujući Vladi Republike Srpske koja je u proteklih 10 godina uložila više od 250 miliona KM u sanaciju postojećih i izgradnju novih objekata, napominje direktor “Voda Srpske”.

Istaknuto je da je ova lokacija u Crnjelovu možda i najvažnija za Semberiju jer se rješava pitanje glavnog obodnog kanala u ovom kraju Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *