Milan Novitović lišen slobode; MUP po rješenju suda pretresa imovinu i službene prostorije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milana Novitovića nakon ispitivanja u Republičkom javnom tužilaštvu, rekla je portparol ovog tužilaštva Dragica Tojagić.

Tojagićeva je istakla da je Novitović lišen slobode jer se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa njegovim ovlaštenjima koja je imao kao vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite.

“Prema nalogu Republičkog javnog tužilaštva, izvršiće se pretresi nekoliko lokacija i objekata koje je koristio osumnjičeni, a u cilju prikupljanja dokaza i razvjetljavanja ovog krivičnog djela za koje se sumnjiči”, rekla je Tojagićeva novinarima u Banjaluci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske po rješenju Okružnog suda u Banjaluci pretresa objekte i vozila u vlasništvu vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milana Novitovića, kao i službenih prostorija, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Lukač je podsjetio da je Posebno odjeljenje Tužilaštva Republike Srpske zatražilo saslušanje Novitovića, dok je Okružni sud u Banjaluci donio rješenje o pretresu.

“U ovom trenutku ne mogu da komentarišem, niti da dajem bilo kakve šire izjave od ovoga”, rekao je Lukač novinarima u Vlasenici.

On je dodao da će u toku dana ili sutra, nakon završenih pretresa, biti poznate odluke Suda i Tužilaštva.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *