Mihailo Jovanović: “Od petka EU kompatibilni digitalni sertifikati” /VIDEO/

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini su prijavljena 792 slučaja zaraze koronavirusom. U istom periodu prijavljena su i 32 smrtna slučaja. Građani Srbije će od petka ujutru na portalu e-Uprave moći da preuzmu digitalne zelene certifikate koji su kompatibilni sa pravilima Evropske unije. Zaraza bukti u Hrvatskoj gdje je od danas obavezna upotreba kovid potvrda. Slovenija se suočava sa “smrtno ozbiljnom” epidemiološkom situacijom

Od posljedica zaraze virusom korona u Srpskoj je preminulo 14 osoba. Radi se o osam muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi od kojih je jedna osoba iz Bijeljine. U protekla 24 časa korona je potvrđena kod još 304 osobe u Republici. U Bijeljini još 36 novozaraženih.

Epidemijska situacija u Srbiji je i dalje zabrinjavajuća bez obzira na ohrabrujuće vesti, da se poslije devet nedjelja bilježi pad visokih brojeva. Građani Srbije moći će od petka na sajtu eUprave da podignu digitalne zelene sertifikata EU kompatibilne kojim će moći nesmetano da se kreću po zemljama EU.

Hrvatska je potvrdila 50 smrtnih slučajeva usljed infekcije virusom korona, a zaražena su još 4.443 lica. U Hrvatskoj je od danas obavezna upotreba kovid potvrda u javnom i državnom sektoru, a za one koji nisu vakcinisani ili nisu preboljeli kovid uvodi se bezbjednosna mjera obaveznog testiranja. Obavezne kovid propusnice izazvale su proteste građana.

U Crnoj Gori prvom dozom vakcine protiv koronavirusa vakcinisano je 58,3 odsto punoljetnog stanovništva, a revakcinisano 54,6 odsto. Povećan je broj onih koji su se odlučili za vakcinu, kažu u Institutu za javno zdravlje Crne Gore

Slovenija se suočava sa “smrtno ozbiljnom” epidemiološkom situacijom, rekao je ministar zdravstva Janez Poklukar i upozorio da će, ukoliko broj pozitivnih ne prestane da raste, kapaciteti intenzive njege uskoro biti popunjeni. Količina virusa u otpadnim vodama i dalje raste širom Slovenije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.